Huisregels

Huisregels

Iedereen die een reservatie maakt bij La Douceur de la Miclette verklaart zich automatisch akkoord met onze huisregels. Het huisreglement privé sauna & wellness hangt uit in onze kleedkamer en dient gelezen te worden.

Reserveren

Reserveren kan telefonisch of via mail. Indien wij een voorschot vragen, gelieve dit te storten op ons rekeningnummer ter bevestiging van uw reservatie.  Annuleren voor de wellness kan kosteloos en tot 1 week op voorhand, dit kan enkel per mail en is enkel geldig na bevestiging. Bij annulering minder dan 1 week kan u zelf voor vervanging zorgen of u kan vervolgens onmiddellijk een andere datum vastleggen binnen de 3 maanden. Er worden geen gelden teruggestort (tenzij mits gegronde medische reden), of rekenen wij een kost van 50% van uw arrangement aan. Voor de vakantiewoning dient u een voorschot van € 300 te storten en het huurcontract te ondertekenen.

Cadeau bonnen zijn 9 maand geldig na het uitschrijven van de bon. Indien u deze na de vervaldatum wenst te gebruiken, komt er € 15 per maand bij dat de bon overschrijdt.

Algemene regels

 1. Het gebouw is rookvrij, enkel buiten kan er gerookt worden. Huisdieren worden niet toegelaten. Kinderen dienen steeds onder toezicht van een volwassene te blijven.
 2. Eigen drank en eten zijn niet toegestaan. Wij verkopen dranken aan democratische prijzen. Eigen dranken zullen worden aangerekend aan onze verkoopprijs. Drankjes kunnen afgerekend worden bij het verlaten van ons complex. Bij de vakantiewoning mag u uiteraard uw eigen drank en eten meenemen. Indien u toch iets van ons nuttigde, gelieve dit dan te melden en af te rekenen bij vertrek.
 3. La Douceur de la Miclette kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor ongevallen, lichamelijke of materiële schade, verlies van goederen of foutief gebruik van het saunacomplex en zal dus ook nooit in gebreke gesteld kunnen worden. Wij zullen ook niet verplicht zijn een schadevergoeding te betalen.
 4. Wanneer schade aangebracht wordt aan de door u gehuurde ruimte bent u verplicht de herstelling van deze schade te vergoeden en, wanneer de ruimte gesloten moet worden om deze reden innen wij een schadevergoeding van 500,00 euro per dag. Bij de vakantiewoning kan de waarborg ingehouden worden (zie huurcontract). Gelieve voor de vakantiewoning ook de regels te respecteren die opgemaakt zijn in het huurcontract. Feesten zijn niet toegestaan en bij geluidsoverlast kan er ingegrepen worden.
 5. Wij hebben het recht om mensen te weigeren om welke reden dan ook.
 6. Op al onze rechtsverhoudingen is het Belgisch recht van toepassing. Voor geschillen tussen La Douceur de la Miclette en onze klanten is de rechtbank van Doornik bevoegd, tenzij door de wet een andere rechtbank wordt toegewezen.

Wellness

 1. Verplicht gebruik van badlinnen. Wij verschaffen gratis een grote saunadoek, handdoek, badjas en slippers. Grote saunahanddoek is nodig om in de sauna te zitten (voeten erop zodat het zweet niet op de banken terecht komt) en ook voor het beschermen van de matrassen in de relaxruimte.  Badslippers zijn belangrijk en helpen u om meer grip te hebben in de natte ruimtes.
 2. Je komt aan in de kleedruimte. U kleedruimte kan op slot om eventuele waardevolle spullen in te bewaren. In de wellness is het badlinnen voorzien alsook douchegel, shampoo en conditioner.  Ga voor het betreden van de privé sauna of wellness nog even naar het toilet.  Kuren werkt namelijk op je nieren dus je moet vaker plassen.  Neem daarna (verplicht) een warme douche en was je haar en lichaam om zoveel mogelijk bacteriën van je af te wassen, zo zorg je ervoor dat de kwaliteit van het water van onze baden en jacuzzi’s gegarandeerd blijft.
 3. We raden je aan om na een goede douche te starten met het warme binnenbad. Dit zal je toelaten om beter van de warmte van de sauna of de hammam te kunnen genieten. Na de hammam of sauna steeds douchen, even verfrissen en afspoelen. Verder afkoelen kan buiten.
 4. Wanneer je in de sauna wilt, gebruik dan een groot saunalaken waar ook je voeten op kunnen, zo kan je zweet niet rechtstreeks op de banken terecht kan komen.
 5. De intensiteit van onze infrarood kan u zelf regelen. De hammam staat op 40 graden en de buitensauna op 80 graden.  Indien u gewend bent om de sauna op een hogere of lagere temperatuur te nemen gelieve dit dan te melden bij reservatie zodat wij dit voor u kunnen aanpassen.  De overdekte buitenjacuzzi staat op 36 graden ingesteld.  Deze temperatuur kan enkele graden zakken als hij een tijdje openligt.
 6. Het is niet toegestaan producten toe te voegen aan het zwembad, de jacuzzi, de spa of de sauna. Er mag niet op de jacuzzi gestaan worden. Decoratie/beelden mogen niet verplaatst worden. Na 22.00 uur graag stilte aan het buitengedeelte van La Douceur de la Miclette. Het is verboden om drank te verbruiken in onze sauna, stoomcabine, jacuzzi of zwembad. Glazen moeten in de relaxruimte blijven.  Het is verboden te duiken in het zwembad. Bij het laattijdig verlaten van het privégedeelte, rekenen wij € 20,- per extra kwartier aan die wij bij de volgende klant in mindering brengen.